Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Yasin Mahamoud och Haval Khalil överklagar domarna

Dömdes för inblandning i kidnappningen av en känd artist
Yasin Mahamoud.
Foto: Polisen
Haval Khalil.
Foto: Polisen
Utöver rapartisterna har bland annat den utpekade ledaren för nätverket, Chihab Lamouri, överklagat sitt fängelsestraff på 17 år och tio månader.
Foto: Polisen

Rapartisterna Yasin Mahamoud och Haval Khalil dömdes till fängelse för inblandning i kidnappningen av en annan känd artist.

Nu överklagar de sina domar till Svea hovrätt.

Sammanlagt 26 personer med koppling till det så kallade Vårbynätverket dömdes till fängelse i mitten av juli av Södertörns tingsrätt, och flera har nu valt att överklaga sina domar. Utöver rapartisterna har bland annat den utpekade ledaren för nätverket, Chihab Lamouri, överklagat sitt fängelsestraff på 17 år och tio månader.

Kanske den mest uppmärksammade åtalspunkten i det rekordstora gängmålet rörde Yasin Mahamoud och Haval Khalil inblandning i den misstänka kidnappningen av en annan känd artist, som inträffade förra våren.

Haval Khalil dömdes till fängelse i två och ett halvt år för medhjälp till människorov och medhjälp till rån medan Yasin Mahamoud dömdes till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov. Båda har nekat till brott.

I överklagan yrkar Yasin Mahamoud, som vid P3 Guld-galan i mars i år prisades som årets artist och för årets hiphop, i första hand på att hovrätten frikänner honom från ansvar i händelsen. I andra hand vill han att påföljden ska lindras.

Yasin Mahmoud och Haval Khalil döms för kidnappning av artist

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.