Yasin blir kvar i häktet – rätten går emot överklagan

Rapartisten Yasin Mahamoud
Foto: Polisen
Yasin Mahamoud står åtalad för stämpling till människorov, alternativt förberedelse till människorov. Han förnekar brott.
Foto: J. WILLS / Pressbild

Rapartisten Yasin Mahamoud, som står åtalad för inblandning i kidnappningsförsöket på en annan känd artist, ska fortsatt vara häktad i väntan på dom.

Hans advokat överklagade tingsrättens beslut om häktning till Svea hovrätt som på onsdagen avslog begäran att artisten skulle försättas på fri fot.

I överklagandet till hovrätten begärdes även att de restriktioner som Yasin Mahamoud belagts med skulle hävas om hovrätten beslutade om fortsatt häktning.

Men även den begäran avslogs.

Yasin Mahamoud står åtalad för stämpling till människorov, alternativt förberedelse till människorov. Han förnekar brott.

I april förra året ska en annan artist ha blivit förd till en lägenhet, där han bland annat blev rånad och förnedrande bilder togs på honom. Syftet var enligt åklagarna att pressa artisten på pengar.

Redan en tid innan hade ett ”misslyckat” kidnappningsförsök ägt rum. Mahamoud anklagas för att, under förespegling om ett musikaliskt samarbete, ha försökt locka fram den utsatte artisten. Planerna avbröts dock.

Anklagelserna mot Mahamoud är del av ett stort åtal mot 30 personer, varav många har koppling till det så kallade Vårbynätverket. I samband med att förhandlingen kring kidnappningen avslutades beslutade Södertörns tingsrätt att Yasin Mahamoud ska vara fortsatt häktad i väntan på dom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.