Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wiveka, 33: Bara fina minnen av vår tid ihop

När bilden på Carl Philip och Wiweka Thott togs på prinsens studentdag hade paret redan brutit upp. Foto: Jan Collsiöö

Wiveka Thott kom att bli Carl Philips första offentliga kärlek.

De träffades på Lundsbergs internatskola. Carl Philip började första året på gymnasiet och Wiveka hade precis börjat i nian på högstadiet.

Bor i våning i Malmö

Namn: Wiveka Thott.

Ålder: 33 år.

Bor: Våning i Malmö.

Familj: Gift med Johan Lindström, 39. Har snart ettårig son. Pappa, en syster och två bröder.

Inkomster: 268 900 kr (2013) 239 100 kr (2012).

Fastigheter: Inga.

Bilar: Inga.

Bolag: Inga.

Carl Philip och Wiveka Thott blev snabbt ett par på Lundsberg, men vårterminen före Carl Philip skulle ta studenten gjorde paret slut och när bilderna på Wiveka Thott omfamnar Carl Philip vid studenten på Lundsberg samma år kablades ut var de sedan länge bara vänner.

I dag har Wiveka ett annat liv.

– Jag är gift med Johan Lindström, sedan 2013, och vi har en son på 9 månader som heter Filip Thott Lindström. Vi bor i Malmö för närvarande och jag jobbar som projektledare & försäljare på Edument AB sedan 2012, berättar Wiveka Thott för Expressen.

"Min första kärlek"

Wiveka minns i dag med glädje relationen med Carl Philip:

– Jag har bara fina minnen från min tid tillsammans med Carl Philip. Han var ju trots allt min första kärlek och den glömmer man inte i första taget.

– Vi träffades för första gången via min syster Madeleine som hade konfirmerats med Carl Philip några år tidigare. Vi började umgås nästan direkt och inom kort var vi förälskade. Vi hade hela första höstterminen för oss själva innan det läckte ut till allmänheten, berättar Wiveka.

– Vi levde en ganska skyddad värld på Lundsberg och majoriteten av lärare och elever var en stor del av det skyddsnätet. Så vår romans var väldigt lik alla andras tonårsromanser.

– Jag hade nog lite svårt att förstå vad den stora grejen var då jag lärde känna honom på Lundsberg och där var han precis som alla andra. Förutom att jag då självklart tyckte han var väldigt söt.

Har ingen kontakt

Wiveka minns att allt inte bara var positivt:

– När jag tänker tillbaka på den perioden i mitt liv så var jag nog ganska besvärad av den typ av uppmärksamhet, kändes märkligt och onaturligt.

– Vi är i dag självklart helt andra personer än när vi träffades. Men jag kan se att Carl Philip har klivit in i sin roll med bravur och hittat en inre ro till sin uppgift. När vi kände varandra var vi så unga och osäkra.

De senaste åren har Wiveka Thott och Carl Philip inte haft kontakt med varandra:

– Tyvärr ingen kontakt i dag, men jag får lite rapporter då och då av vänner och andra familjemedlemmar som träffar honom och det är då kul att höra att han mår bra.