Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

William: Jag kan inte ha armen om min bror längre

Brittiska folkets kritik mot Harry och Meghan.
Prins William har för första gången uttalat sig om broderns beslut att ta ett steg tillbaka från kungahuset.Foto: ABIR SULTAN / EPA
Hertiginnan Meghan och prins Harry tar ett steg tillbaka från brittiska kungahuset.Foto: DPPA/SIPA

Prins William har för första gången uttalat sig om broderns oväntade besked om att prins Harry och hustrun Meghan vill ta ett steg tillbaka från kungahuset.

– Jag har haft min arm om min bror hela livet men jag kan inte fortsätta göra det längre – vi är helt separata nu, säger prins William i en intervju i Sunday Times.

Det är Sunday Times som publicerar intervjun med prins William i dagens tidning vilket har aviserats på Twitter.  

https://twitter.com/RoyaNikkhah/status/1216121535741689856

Det är första gången som prins William kommenterar prins Harrys och hertiginnan Meghans beslut som på sina håll har kallats ”Megxit” i brittisk press. Daily Mail hade tidigare rapporterat att prins William skulle ha varit ”rosenrasande” efter prins Harrys besked, men i intervjun med Sunday Times säger prinsen att han sörjer att sprickan med brodern har uppstått.

– Det gör mig ledsen, säger prins William.

Prins William: ”Jag vill att alla ska jobba för laget”

Prinsen uttalar sig om sin frustration om broderns beslut men säger sig vara hoppfull att situationen kommer att förändras.

– Allt vi kan göra, allt jag kan göra, är att försöka stötta dem och hoppas att det kommer en tid när vi alla är på samma blad. Jag vill att alla ska jobba för laget, säger prins William till tidningen.

Under lördagen kom beskedet att drottning Elizabeth har kallat prins William, prins Harry och Charles till ett krismöte på godset Sandringham på måndag för att diskutera Harrys och Meghans framtida roller i förhållande till kungahuset.

TV: Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

Drottning Elizabeth II är den nuvarande monarken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.