Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

William Hahne lämnar – efter hårda kritiken

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

William Hahne avgår som vice partiledare för högerradikala Alternativ för Sverige. 

Han fick nyligen hård kritik för att sälja ansiktsskydd för 249 kronor styck – 759 procent dyrare än normalt.  

”Nu riktas tyvärr fokus från Sveriges ödesfrågor till min privata affärsverksamhet”, skriver Hahne på Facebook. 

Nationalistiska och högerradikala Alternativ för Sverige (AFS) meddelar på sin hemsida att vice ordförande William Hahne har beslutat att avgå från partiets styrelse. 

Beskedet meddelades under ett extrainsatt möte på söndagskvällen. 

I förra veckan rapporterade Expressen om att William Hahne startat en butik för ansiktsskydd, som sedan coronavirusets framfart är en bristvara i Sverige. 

I vanliga butiker kostar ansiktsskydden 29 kronor. I William Hahnes webbutik är de dock 759 procent dyrare – där kostar de 249 kronor. 

På Facebook skriver William Hahne att han själv tagit beslutet att lämna partistyrelsen. 

”Samtidigt som jag förstår att partiet inte gynnas av att sammanblandas med mitt privata företag, vidmakthåller jag att ingen hade fått det bättre i ett scenario där jag inte hade importerat dessa bristvaror till Sverige – tvärtom. Det är grundläggande nationalekonomi.

Försvarade prissättningen 

Han skriver också att fokus nu riktas på hans affärsverksamhet, vilket enligt honom är ”ogynnsamt för både partiet och Sverige”. 

När Expressen i förra veckan ställde frågor om hans affärsverksamhet och höga prissättning svarade han i ett mejl: 

”Inköpspriserna från fabrikerna är i dagsläget 10-20 gånger högre än normalt sett. Inköpspriserna på andningsskydd har skjutit i höjden hos alla fabrikörer på grund av den extremt höga efterfrågan i världen, brist på råmaterial, produktionsbortfall i och med stängda fabriker, samt eftersom en del länder har infört exportförbud av andningsskydd”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.