Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

William Hahne kallade bartendern för "jävla utlänning"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Robban Andersson och Eggert Jóhannesson

William Hahne kallade bartendern för "jävla utlänning" och kastade ett ölglas på honom. 

Strax innan Hahne kastades ut från puben försökte SD-politikern be om ursäkt. 

- Bartendern sa att han inte tänkte godta ursäkten för att han vet att Hahne inte menar det, säger barägaren Kormákur Geirharðsson till Expressen.se.

Nu berättar Kormákur Geirharðsson, en av ägarna till baren Ölstofa, och bartendern om William Hahnes tumultartade besök på puben i onsdagskväll för Expressen.se.

 – Han slängde kortet på mig. Jag slängde tillbaka det och sa: tyvärr du får inte handla här om du ska bete dig så. Då slog han handen i baren och kallade mig "jävla blatte". Sen från ingenstans slängde han en öl på mig och glaset kom in i baren så hela glaset splittrades på marken, säger bartendern.

"Väldigt arrogant"

 – Han var väldigt arrogant. Vid en tidpunkt beställde han en drink och när han skulle betala kastade han kortet till bartendern så att bartendern fick plocka upp det, säger Kormákur Geirharðsson, och tillägger att Hahne ska ha kallat bartendern för "jävla utlänning".

 Det var droppen för bartendern som sa att Hahne inte var välkommen längre.

 – Hahne slog i bardisken med sin hand. Han såg ett glas öl och hällde det över bartendern. 

Träffade axeln

 - Han tänkte nog inte kasta ölglaset men han tappade det och det träffade bartenderns axel, säger Kormákur Geirharðsson.

 Tumult uppstod, och Hahne kastades ut. Då försökte han, enligt Geirharðsson, be om ursäkt för sitt uppträdande.

 Bartendern ska sedan inte ha velat acceptera William Hahnes ursäkt.

 – Bartendern sa att han inte tänkte godta ursäkten för att han vet att Hahne inte menar det, säger Kormákur Geirharðsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.