Pojken bjöd på fika. Foto: Twitter / Stortford Fire RDSPojken bjöd på fika. Foto: Twitter / Stortford Fire RDS
Pojken bjöd på fika. Foto: Twitter / Stortford Fire RDS
Larmet handlade om en brand i en skorsten. Foto: Twitter / Stortford Fire RDSLarmet handlade om en brand i en skorsten. Foto: Twitter / Stortford Fire RDS
Larmet handlade om en brand i en skorsten. Foto: Twitter / Stortford Fire RDS

William, 10, bjöd brandmännen på fika

Publicerad

Brandmännen ryckte ut i den tidiga morgonen för att släcka en brand i en skorsten – och fick sig en ovanligt trevlig överraskning.

Nu riktar de stor tacksamhet till grannpojken William och hans enastående insats:

– Det var en fin sak att göra. Klockan nio på morgonen uppskattar vi en kopp te, berättar John Wilson, en av brandmännen på Bishop's Stortford Fire Station. 

Det var på måndagsmorgonen den 9 april som totalt fyra brandbilar larmades till en adress i Hertfordshire i Storbritannien, uppger den lokala nyhetssajten Hertfordshire Mercury

 

LÄS ÄVEN: Fångade hjältedramat på film 

 

Ovanliga överraskningen

Larmet handlade om en skorsten som hade fattat eld – men det här skulle inte bli en vanlig uttryckning för de tappra brandsoldaterna.

Pojken bjöd på fika.Foto: Twitter / Stortford Fire RDS

Grannpojken William Stead, 10, bestämde sig nämligen för att bjuda brandmännen på fika. Samtidigt som de arbetade för att släcka elden, bryggde han med sin mamma te och kaffe samt ställde fram kakor – något som uppskattades enormt mycket av brandmännen:

– Vi blev larmade till en brand i en skorsten i ett gammalt hus som var svårtillgängligt, berättar John Wilson, en av brandmännen på Bishop's Stortford Fire Station. 

 

LÄS ÄVEN: Polisen hyllas som hjälte – efter dramat 

 

Larmet handlade om en brand i en skorsten.Foto: Twitter / Stortford Fire RDS

Han fortsätter:

– Unge William tog saken i egna händer och dukade upp te och kaffe.

– Det var en fin sak att göra. Klockan nio på morgonen uppskattar vi en kopp te.

Brandmännens stora tacksamhet

Efter äventyret tackade brandmännen William på Twitter:

https://twitter.com/StortfordFire/status/983293980459794434?tfw_creator=JournoPage&tfw_site=HertsMercury&ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.hertfordshiremercury.co.uk%2Fnews%2Fhertfordshire-news%2Fbishops-stortford-firefighters-praise-braughing-1559696

”William kom ut och bryggde te och kaffe i morse. Fantastisk grannsämja och väldigt uppskattat av brandmännen från Stortford. Tack William”, löd inlägget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag