Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wikström kritiserar nya toppkandidaten

Cecilia Wikström.
Foto: OLLE SPORRONG
Karin Karlsbro.
Foto: Olle Sporrong

Cecilia Wikström riktar stark kritik mot partiledningen – och anklagar nya toppkandidaten Karin Karlsbro för att ha deltagit i processen då Wikström avsattes, skriver Dagens Nyheter.

– Hon har haft en aktiv del i att det blev så här, säger hon till DN.

Cecilia Wikström petades från förstaplatsen på Liberalernas lista till EU-valet för sex veckor sedan. Sedan dess har hon inte haft någon kontakt med L-ledaren Jan Björklund eller partisekreteraren Maria Arnholm, uppger hon för DN.

Däremot har hon haft mycket kontakt med Liberalernas andra toppnamn inför EU-valet, Said Abdu.

För DN berättar Cecilia Wikström att hon inte vill spekulera i vad som hände när hon petades som toppnamn. Hon upplevde sig dock vara utsatt för frekvent kritik. 

– De klagade på allting under den här tiden. Det var fruktansvärt. Jag blev pressad allt längre in i ett hörn, säger Cecilia Wikström till DN.

”Drog slutsatsen att jag var fel person”

Främst ska kritiken ha kommit från Maria Arnholm, uppger Cecilia Wikström för DN.

Hon riktar även kritik mot Karin Karlsbro. Efterträdaren uppges ha varit delaktig i processen som ledde till hennes avsättning.

– Hon (Karin Karlsbro reds. anm) har haft en aktiv roll i att det blev så här, säger Cecilia Wikström till DN.

Den före detta EU-toppen berättar att hon var beredd att lämna sina styrelseposter och att hon tänkte ge besked om det i samband med vårens och sommarens årsstämmor. Hon funderade också på att skänka bort sina arvoden.

Men innan dess blev hon petad.

– Jag drog slutsatsen att jag var fel person. Det spelar ingen roll om jag hade slagit knut på mig själv. De hade ändå petat mig, säger Cecilia Wikström till DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.