Wetterstrand till attack mot nye S-ledarens miljöpolitik

Publicerad
Uppdaterad
Stefan Löfvens miljöintresse är lägre än Göran Perssons.
Det skriver Maria Wetterstrand - som i en krönika i Dagens Industri går till hårt angrepp mot den nye S-ledaren.
"En man som står för en återgång till 1980-talets asfalts- och betongsocialdemokrati", skriver hon.
Det förra MP-språkröret är inte nådig i sin kritik mot Håkan Juholts efterträdare Stefan Löfven.
I en krönika i Dagens Industri beskriver hon sin första reaktion om valet så här:
"Vad sjutton håller de på med?"
Maria Wetterstrand menar att Stefan Löfven inte drar sig för att ge statligt stöd "så fort det gamla hotas" men tror samtidigt inte att de 1980-talsnostalgiker, som hon säger att Löfven försöker locka, är särkilt många.

"Naiv tro"

"Stefan Löfven - en man som står för en återgång till 1980-talets asfalts- och betongsocialdemokrati. Stöd till bilindustrier, statsfinansierade enorma vägprojekt och kraftigt utbyggd kärnkraft i en naiv tro att elöverskott garanterar industrin billig el", skriver hon i DI.
Det förra MP-språkröret menar att miljöintresset inom socialdemokratin riskerar att dala till nivåer före Göran Persson lanserade "det gröna folkhemmet".
Så här avslutar hon sin krönika:
"Jag är rädd att vi nu får Socialdemokrater som tävlar med Moderaterna i konservatism och med Vänsterpartiet i statliga utgifter."
Expressen.se har sökt Stefan Löfven för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag