Miljöpartiets Maria Wetterstrand sågar moderaternas förslag på ny invandrarpolitik. Foto: Stefan Forsell
Miljöpartiets Maria Wetterstrand sågar moderaternas förslag på ny invandrarpolitik. Foto: Stefan Forsell

Wetterstrand sågar förslaget på ny invandrarpolitik

Publicerad
Miljöpartiets Maria Wetterstrand sågar moderaternas förslag på ny invandrarpolitik.
- Jag tror inte att något av de här förslagen hjälper till att skapa delaktighet i samhället.
Språkröret tror att utspelet bara är strategiskt.
I dag presenterar moderaterna förslag på en ny, hårdare invandrarpolitik.
Lägre ersättning för den som väljer eget boende, möjlighet att återkalla medborgarskap och svenska som krav för medborgarskap finns bland förslagen.
Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand är skeptisk till hela utspelet.

"Tror de ska bli populära"

- Det här är ytterligare ett exempel från borgerliga sidan när de kastar fram förslag som de tror de ska bli populära på, men som de själva inser är helt fel att genomföra, säger Maria Wetterstrand.
Maria Wetterstrand tror inte att förslagen hjälper till för att skapa delaktighet i samhället.
- Det är ändå det som är själva poängen, att alla vi som lever här i tillsammans ska kunna känna oss delaktiga i samhället och skapa oss våra egna liv på det sätt vi vill och kan, säger Maria Wetterstrand.

Större hot

- Jag skulle till exempel uppskatta om de kommit med något förslag för att komma åt det här med rasism och fördomar inom polisväsendet, något som jag tror är ett mycket större hot mot att människor ska känna sig delaktiga och välkomna här, säger Maria Wetterstrand.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag