Maria Wetterstrand blir ny kolumnist i Dagens Industri. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
Maria Wetterstrand blir ny kolumnist i Dagens Industri.  Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Wetterstrand fick jobb - tack vare Twitter

Publicerad
Uppdaterad
Före detta MP-språkröret Maria Wetterstrand har gjort klart med ett första jobb efter helgens avhopp: Kolumnist i Dagens industri.
- Hon kan säkert provocera en och annan direktör, säger Di-bossen Peter Fellman.
Det är en stolt chefredaktör som bekräftar nyheten exklusivt för Bekantas Bekanta. Efter att Wetterstrand slutat som språkrör har han sett hennes framfart på Twitter.
Och efter flera framstötningar från nära vänner lyfte han luren och slog henne en signal.
- Maria Wetterstrand är ett klockrent val för oss och vi är stolta över att hon vill vara med och bidra i det offentliga samtalet i näringslivet genom Di, säger Fellman.
Efter att Maria Wetterstrand slutat som språkrör har hon fått flera attraktiva erbjudanden men Di-uppdraget är det första som blir offentligt. Just nu är hon på resa i Kina i sin roll som vice ordförande i näringsutskottet (på skattebetalarnas bekostnad).
Det blir det sista hon gör som riksdagspolitiker - sen är hon fri.

Inte rädd för att sticka ut hakan

- Hon är rolig, orädd och har starka åsikter inom de miljöfrågor som nu verkligen berör företagen på allvar. Dessutom är hon inte rädd för att sticka ut hakan, säger Di:s publisher Peter Fellman.
Till den rosa affärstidningen har han också värvat Finlands utrikeshandelsminister Alexander Stubb som ny kolumnist och de nya kolumnisterna börjar inom kort.
- Båda kommer att tillföra tidningen nya tankar inom politiska områden som verkligen ligger Di nära.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag