Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Watergate–journalistens nya bok om Donald Trump

Expressen TV med de senaste nyheterna
Bob Woodward är en av de journalister som avslöjade Watergate-skandalen.
Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Bob Woodward har fått tillgång till 25 personliga brev som president Trump skrivit till Nordkoreas diktator Kim Jong-un.
Foto: CHRIS KLEPONIS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Bob Woodward har tidigare skrivit boken ”Fear” som handlar om Donald Trumps tid i Vita huset.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ????? / AP TT NYHETSBYRÅN

Bob Woodward är tillbaka med en ny bok om Donald Trump.

Den heter ”Rage” - Vrede.

Denna gång har han fått intervjua presidenten.

Bob Woodward är en av USA:s mest kända journalister, en av reportrarna på Washington Post som nystade upp Watergate-skandalen.

Han har skrivit ett otal avslöjande böcker om amerikanska presidenter, inklusive en tidigare bok om Donald Trump, ”Fear”.

Donald Trump lät sig inte intervjuas för den boken och blev inte så glad över innehållet. Woodward gav en mindre smickrande bild av kaoset i Trumps Vita hus.

Men den 15 september kommer en ny Woodward bok ut om Trump. Och denna gång har han fått intervjua presidenten. Rejält.

Enligt CNN har Woodward intervjuat den amerikanske presidenten ett dussintal gånger. Ibland i Vita huset, ibland på telefon.

Tillgång till Trumps brev

Woodward har också fått tillgång till ”anteckningar, e-mail, dagböcker, hemliga dokument”, inklusive 25 personliga brev mellan Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Bokförlaget Simon & Schuster ger ut boken och beskriver den i ett pressmeddelande som ”levande inblick i det kaos, motsättningar och risker” som finns med Trump som president. De kallar detta den viktigaste boken som förlaget ger ut i år.

Enligt CNN - som talat med flera källor - innehåller boken ”explosiva skildringar” om Trumps tankar och handlingar kring nationell säkerhet, coronaepidemin, den ekonomiska kollapsen och Black Lives Matter.

Bokens titel - Vrede - är inspirerat av ett uttalande Trump gjorde med Woodward i mars 2016 under valkampanjen 2016.

- Jag får vreden att komma fram! Jag har alltid gjort det. Jag vet inte om det är en tillgång eller en belastning, men vad än det är, så gör jag det.

Återstår att se hur ilsken han själv blir på Woodwards senaste.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.