Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Warrens utspel: Trump kan sitta i fängelse till valet

Foto: ELISE AMENDOLA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CJ GUNTHER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps nya rival gjorde under söndagskvällen ett utspel. 

På sin första kampanjdag vid ett tal i Iowa säger demokraten och presidentkandidaten Elizabeth Warren:

– När vi når valet 2020 är det inte säkert att han är president – han kanske inte ens är fri då, rapporterar CNN

Det är första dagen i rollen som presidentkandidat för demokraten Elizabeth Warren och sen det att hon presenterade sin kandidatur till nominering att bli Demokraternas presidentkandidat.

Lika snabb som hon var med att komma ut och kampanja var hon snabb med att pika USA:s sittande president Donald Trump. 

– När vi når valet 2020 är det inte säkert att Donald Trump ens är president. I själva verket kanske han inte ens är en person som går fri då, sa Warren till väljarna i Cedar Rapids i Iowa, rapporterar CNN.

Skickar en signal till Trump

Fram tills det att Elizabeth Warrens presidentkandidatur gjordes officiell, har hon dragit sig för att direkt nämna Donald Trump med namn. Uttalandet i Iowa i dag skickar en signal om att hon nu tar sig an den republikanska rivalen Trump. 

Warren menar på att Trump ställer grupper i det amerikanska samhället mot varandra.

– Varje dag kommer en rasistisk tweet, en hatfull tweet, någonting riktigt mörkt och fult. Och vad ska vi, som kandidater, aktivister, journalister, göra åt saken? Ska vi låta honom dela på oss?

År 2020 ”avgörande”

I kampanjtalet poängterade även Massachusetts-kandidaten att året 2020 kommer att bli helt avgörande för vilken riktning USA och USA:s kommer att gå, rapporterar CNN.   

Senast på lördagen i Massachusetts gjordes det officiellt att Warren ställer upp som presidentkandidat. 

Du vet väl att du kan välja ämnen du är extra intresserad av i Expressens app? Nytt för den här veckan är att du kan välja att få pushnotiser med utrikesnyheter!

Texten uppdateras

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.