Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Walmart vill gå ihop med Microsoft för att köpa Tiktok

Walmart är världens största detaljhandelskedja.
Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Appen Tiktok har förbjudits i Indien.
Foto: SHELDON COOPER/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK / SHELDON COOPER/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO

President Trump menar att den populära dans- och videoappen utgör hot mot den amerikanska säkerheten. För ett par veckor sedan utfärdade Donald Trump en presidentorder om att appen ska förbjuds i mitten av september om ingen köper appen innan dess. 

Men nu kan det bli aktuellt med ett köp av Tiktok. Sedan tidigare förhandlar Microsoft med företaget Bytedance, som äger Tiktok, om att köpa Tiktoks verksamhet i USA. Nu ger sig också världens största detaljhandelskedja, Walmart, in. 

CNBC skriver att Walmart nu vill gå samman med Microsoft för att lägga ett bud. Nyhetskanalen skriver att man har försökt att nå Walmart men att de avböjer att kommentera någonting utan hänvisar till ett pressmeddelande. 

– Vi tror att ett samarbete med Microsoft kan ge oss en ny nyckelfunktion för att vår reklam och marknadsföring ska kunna växa, skriver företaget. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.