"Varsågod och undersök! Jag vet precis vad jag har sagt och gjort", säger Margot Wallström. Foto: TT"Varsågod och undersök! Jag vet precis vad jag har sagt och gjort", säger Margot Wallström. Foto: TT
"Varsågod och undersök! Jag vet precis vad jag har sagt och gjort", säger Margot Wallström. Foto: TT
Del av Margot Wallströms hyreskontrakt. Foto: Henrik Montgomery / TTDel av Margot Wallströms hyreskontrakt. Foto: Henrik Montgomery / TT
Del av Margot Wallströms hyreskontrakt. Foto: Henrik Montgomery / TT

Wallström: "Varsågod och undersök"

Publicerad

BRYSSEL/STOCKHOLM. En professor i rättsvetenskap kallar Margot Wallströms lägenhet från Kommunal för en solklar muta och riksenheten mot korruption har öppnat ett ärende.

Nu slår Margot Wallström tillbaka mot anklagelserna.

– Varsågod och undersök, säger hon.

Margot Wallström har hyrt en lägenhet av skandalförbundet Kommunal vilket har lett till kritik från flera håll.

Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap vid Göteborgs universitet, menar bland annat att lägenheten är en solklar muta från Kommunal.

Men Margot Wallström själv slår ifrån sig.

– Varsågod och undersök! Jag vet precis vad jag har sagt och gjort, säger hon och fortsätter:

– Jag försäkrade mig tidigt om att Kommunal för det första lämnar ut minst 50 procent till den kommunala bostadskön och för det andra att jag inte skulle gå före i deras interna kö, som de rätteligen har för lägenheter de hyr ut tillfälligt.

Hon levererade dessutom ytterligare en känga till Kommunal, från Bryssel där hon mötte ett stort pressuppbåd.

– Detta är ett standardavtal och det uppgav också Kommunal för mig. Det verkar inte vara någon ordning och reda i Kommunals hyresavtal.

"Inte orolig alls"

Riksenheten mot korruption har öppnat ett ärende i frågan och chefsåklagare Alf Johansson ska besluta om en förundersökning ska inledas.

– Jag är inte orolig för det alls, säger Margot Wallström.

På frågan om hon ångrar något så ger hon ett mångtydigt svar.

– Nej, men så här efteråt önskar jag att jag hade tagit mer tid åt att hitta något annat.

Har du flyttat ut från bostaden?

– Jag har redan sagt upp bostaden och lämnar den inom kort, säger Wallström och säger att hon ska bo hos en god vän medan hon letar efter en annan bostad.

Kristofer Sandberg
Kristofer Sandberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag