Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wallström öppnar för att sitta i regeringen

Margot Wallström har inte varit inrikespolitisk aktiv på länge.

Men nu öppnar hon upp dörrarna för att bli minister igen, om det blir regeringsskifte i höst.

– Det är klart, man är ju på något sätt en politisk varelse. Jag längtar tillbaka till många frågor, det kan jag säga, säger Margot Wallström till Malou von Sivers i morgondagens "Malou efter 10" på TV4.

Margot Wallström har inte synts i den svenska inrikespolitiken på länge. Den senaste tiden har hon haft flera toppjobb inom EU och var nyligen FN:s särskilda representant för att bevaka kvinnors utsatta situation i krig och andra konflikter

Hon har under många år fått frågan om hon ska ge sig in i den svenska inrikespolitiken och har upprepade gånger omtalats som drömpersonen att leda Socialdemokraterna. Men hon har aldrig tackat ja och har alltid sagt att hon inte är aktuell.

Men i morgondagens "Malou efter tio" i TV4 öppnar Wallström för att hon ska återvända till svensk toppolitik.

– Det är klart, man är ju på något sätt en politisk varelse. Jag längtar tillbaka till många frågor, det kan jag säga. Det jag har sett av integrations- och invandringspolitiken gör ju att man längtar till att sätta tänderna i det, säger Margot Wallström till programledaren Malou von Sivers.

Margot Wallström fortsätter att berätta att hon är sugen på comeback om det blir regeringsskifte. "Det låter som att du är sugen?", säger Malou von Sivers i programmet.

Margot Wallström: Stänger inga dörrar

– Ja, det kan jag inte neka till att jag är, tills nu har det inte riktigt varit aktuellt och jag tycker att jag har haft mycket att hålla på med som känns meningsfullt och viktigt, säger Margot Wallström och fortsätter:

– Jag stänger inga dörrar. Alla vet var jag har mitt hjärta och mina sympatier. Dessutom är det ett nytt läge, det är en ny partiledare, det är en ny politisk situation och det är ett viktigt läge för Sverige som land.

Enligt Stefan Löfvens pressekreterare Erik Nises lämnar inte Löfven någon kommentar.

I dag är Margot Wallström tillbaka hos maken Håkan i villan i Värmland och spenderar också mycket tid i Stockholm. Wallström jobbar åt PostkodLotteriet på 25 procent, där hon är ansvarig för satsningen #bevarasverige, som handlar om tolerans och mångfald.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!