Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wallström om Feldt: Låt oss göra vårt jobb

Utrikesminister Margot Wallström tillsammans med sina nordiska kollegor. Foto: Bertil Ericson / Tt

Statsministern bör ombilda sin regering och får han inte majoritet bör det bli nyval.

Det skrev tidigare S-finansministern Kjell-Olof Feldt på Expressen Debatt under tisdagen.

Nu biter utrikesminister Margot Wallström ifrån:

- Jag har inte ens läst hans artikel, säger hon till Expressen.se.

Kjell-Olof Feldt konstaterade i en debattartikel i Expressen under tisdagen att Vänsterledaren Jonas Sjöstedts inflytande över budgeten försämrat samarbetsklimatet i riksdagen och det blocköverskridande samarbete S-ledaren pratat om under valrörelsen inte syns till.

I slutet skriver Kjell-Olof att oberoende av hur det går med budgeten i december ”bör statsministern meddela talmannen att han vill ombilda sin regering i syfte att bredda underlaget och inbjuda alla borgerliga partier till överläggningar. Visar det sig omöjligt att bilda en majoritetsregering bör ett extra val till riksdagen utlysas."

"Låt oss få göra vårt jobb"

Expressen.se mötte under torsdagen utrikesminister Margot Wallström i samband med en presskonferens med de fem nordiska utrikesministrarna under nordiska rådets toppmöte i Stockholm. Om tidigare S-kollegans slutsatser säger hon att hon inte läst hans artikel och fortsätter:

- Men hörrni, vi har i knappt fyra veckor fungerat som en regering. Låt oss få göra vårt jobb och hjälp oss att göra vårt jobb. Det är också bra för Sverige. Vi känner ett starkt ansvar för Sverige. Vi engagerar oss varje dag i frågor som rör vår framtid och vårt säkerhetsläge och det som är de riktigt stora utmaningarna för vårt land. Då måste vi agera konstruktivt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!