Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wallström i Irak –
ska prata om IS

Utrikesminister Margot Wallström. Foto: Sven Lindwall
Försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Gunnar Ask
Tweeten från Iraks representation i FN. Foto: Twitter

Utrikesminister Margot Wallström, S, och försvarsminister Peter Hultqvist, S, är på besök i Irak.

Enligt Iraks representation i FN ska ministrarna möta landets president, premiärminister och utrikesminister för att diskutera bland annat IS.

– Utrikesministern och försvarsministern deltar i ett gemensamt besök i Irak för tillfället, säger Johan Tegel, på UD:s presstjänst.

Under måndagseftermiddagen bekräftade UD att utrikesminister Margot Wallström, S, befinner sig i Irak tillsammans med försvarsminister Peter Hultqvist, S.

– Utrikesministern och försvarsministern deltar i ett gemensamt besök i Irak för tillfället, säger Johan Tegel. Av säkerhetsskäl går vi inte in på några detaljer, säger Johan Tegel på UD:s presstjänst.

Likadant låter det från Försvarsdepartementet.

– Vi kommer inte att gå in på detaljer om besöket förrän de är tillbaka av säkerhetsskäl, säger Marinette Nyh Radebo, pressekreterare hos Peter Hultqvist.

Påstås handla om IS

Enligt Twitter-kontot Iraq Mission to UN, alltså Iraks representation i FN, träffar Wallström och Hultqvist landets president, premiärminister samt utrikesminister och mötet ska handla om IS och "hum ass", en förkortning för "human assistance".

 

 

Tweeten återpublicerades av Svenska FN-representationens Twitter-konto Sweden UN. När Expressen frågar UD om samtalet handlar om IS varken bekräftar eller dementerar de.

– Jag går inte in på några vidare detaljer kring besöket på något sätt, säger Tegel.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!