Här flyr utrikesminister Margot Wallström journalisternas frågor. Foto: Niklas SvenssonHär flyr utrikesminister Margot Wallström journalisternas frågor. Foto: Niklas Svensson
Här flyr utrikesminister Margot Wallström journalisternas frågor. Foto: Niklas Svensson
"Nu säger jag ingenting mer", sa hon när en Tv4-journalist undrade var hon bor just nu. Foto: Niklas Svensson"Nu säger jag ingenting mer", sa hon när en Tv4-journalist undrade var hon bor just nu. Foto: Niklas Svensson
"Nu säger jag ingenting mer", sa hon när en Tv4-journalist undrade var hon bor just nu. Foto: Niklas Svensson

Wallström flydde lägenhetsfrågorna

Publicerad

Här flyr utrikesminister Margot Wallström undan frågorna om sin lägenhet och skandalerna i Kommunal.

– Nu säger jag ingenting mer, blev svaret när en TV 4-journalist undrade var hon bor just nu.

Då hade hon svarat på frågor i mindre än tre minuter.

Strax före klockan nio i morse kom Margot Wallström till riksdagen för att besvara en fråga om det svenska deltagande i internationella insatser under 2016.

Utanför kammaren väntade ett stort antal journalister med frågor om hennes lägenhetsaffärer, bråket med Kommunals avgående ordförande Annelie Nordström och den pågående förundersökningen.

Men utrikesministern vägrade.

– Nu pågår det en förundersökning, och nu låter vi den arbeta. Jag kommenterar ingenting om den nu.

På frågan om hon betraktar Annelie Nordström som en vän blev svaret detsamma:

– Jag kommenterar ingenting i det här fallet.

Har åklagaren varit i kontakt med dig?

– Jag tänker inte kommentera någonting.

Wallström: Nu säger jag ingenting mer

Hon vägrade också svara på frågor om utspelet från LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson i morse, om att "det är principiellt fel" att politiker får lägenheter som ägs av fackförbund.

– Har ni några andra frågor om politiken? sa Wallström.

TV4:s reporter Ann Tiberg ställde då frågan: "Kan du berätta var du bor just nu?"

Då valde utrikesministern att lämna riksdagen. Efter mindre än tre minuter med journalisterna.

– Nu säger jag ingenting mer, var hennes sista ord.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag