Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wallin vill att Aftonbladet lämnar ut internutredningen om Virtanen

Cissi Wallin Foto: /IBL / /IBL
Fredrik Virtanen Foto: ANDERS WIKLUND / TT NYHETSBYRÅN

Hon anklagade Fredrik Virtanen för våldtäkt.

Men utpekandet har lett till att Cissi Wallin utreds för misstänkt förtal.

Nu kräver hon att Stockholms tingsrätt ska tvinga Aftonbladet att lämna ut internutredningen om tidningens tidigare krönikör, rapporterar Sveriges Radio.

Det var i slutet av september som åklagaren meddelade att åtal kommer att väckas mot medieprofilen Cissi Wallin efter att hon pekat ut Aftonbladets tidigare krönikör Fredrik Virtanen som våldtäktsman. Han har i sin tur konsekvent nekat till anklagelserna. 

Cissi Wallin misstänks för förtal eftersom den anklagelse hon riktar mot Virtanen tidigare har utretts av polis, men lades ned eftersom brott inte kunde styrkas.

Cissi Wallin har nu krävt att Aftonbladet ska lämna ut den utredning tidningen gjorde om sin dåvarande anställd, men Aftonbladet har hävdat att materialet inte längre finns kvar.

"Påstående som är djupt ossanolikt" 

Beskedet avvisas av Cissi Wallins ombud.

– Jag menar att det är ett påstående som är så djupt osannolikt att det kan lämnas utan avseende. Att den inte skulle finnas kvar varken i pappersexemplar eller digital form, det menar jag är något som inte kan godtas, säger Cissi Wallins försvarsadvokat Percy Bratt till Sveriges radio.

Han och Cissi Wallin hävdar att internutredningen kan innehålla uppgifter som kan fria Wallin från misstankarna om förtal, och de har nu vänt sig till Stockholms tingsrätt och begär att domstolen ska tvinga Aftonbladet att lämna ut utredningen.

Aftonbladet vill inte svara på frågor eftersom det rör sig om ett pågående rättsfall. Men tidningens advokat Thomas Olsson upprepar för Sveriges radio att de inte har kvar internutredningen.

– Det var ett beslut som togs långt innan det stod klart att Cecilia Wallin önskade få ta del av handlingen, och det hade helt andra bevekelsegrunder än den utredning som pågår, säger han till SR.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.