Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Wahlgrens egna ord om stora flygbråket

Författaren Anna Wahlgren, 71, hotades med att inte få följa med flygplanet till Indien efter flera varningar.

Nu kommer ytterligare uppgifter fram.

- Jag satt i tre timmar i polisarrest i Qatar, avslöjar hon själv.

I går grät Anna Wahlgren för allt stöd hon fått av sina vänner och beundrare.

Expressen berättade i går om flygdramat med Anna Wahlgren - främst känd för "Barnaboken" som har lästs av 100 000-tals små- barnsföräldrar.

Wahlgren, som har haft ett par jobbiga år efter att dottern Felicia Feldt gav ut boken "Felicia försvann", vilar ut i indiska Goa.

Hon åkte från Stockholm den 10 januari. Anna Wahlgren skrev i sin egen blogg hur hon hade suttit i Qatar Airways flygplan och rökt på sin elektroniska cigarett, som avger rök i form av ånga, vilket bryter mot säkerhetsbestämmelserna.

Två varningar

Hon fick två varningar, den andra en så kallad andra klassens varning. Anna Wahlgren fick efter diskussion med flygbolaget följa med till Indien efter mellanlandningen i Qatar.

Nu berättar hon om ytterligare detaljer från dramat - att hon spärrades in:

- Gräddfilskänslan, i den mån den funnits, togs nu ur mig rätt brutalt i tre timmars polisarrest i Qatar. Vad är det man säger? Ömsom vin, ömsom vatten, skriver Wahlgren på sin blogg.

Anna Wahlgren har ingen telefon i Indien och Expressen har sökt henne per mejl, dock utan framgång.

Skriver uppmuntrande

Många av hennes läsare och föräldrar, som hon hjälpt och som hon fortfarande står i kontakt med, skriver uppmuntrande till henne. Och Anna Wahlgren tackar:

- Kopplar av gör jag så egensinnigt energiskt jag bara kan. Det är inte svårt, även om sorgen bryter fram ibland, den högst personliga. I går satt jag i två timmar med fötterna i vattnet, såg på havet, lyssnade till vågorna och log och grät av pur lycka...

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.