Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vuxen misshandlades av femåring – får 1,75 miljoner

Senaste nyheterna med Expressen TV
En lärarassist blev misshandlad av en femårig pojke. Hon får 1,75 miljoner kronor efter att ha stämt skolan. Domstolen i London.
Foto: Wikimedia

Lärarassisten Aleksandra Aukett, 44, blev slagen och sparkad av en femårig pojke.

– Det här var en väldigt obehaglig attack som fick fysiska konsekvenser och påverkade mental hälsa, säger Auketts advokat Gemma Witherington.

Nu får Aukett 1,75 miljoner kronor efter att ha stämt sin arbetsgivare, rapporterar The Sun.

Aleksandra Aukett arbetade som lärarassistent på en förskola i London.

När en femårig pojke bråkade med ett annat barn på förskolan en dag i mars 2017 försökte Aukett återställa ordningen. Då blev hon attackerad av den femårige pojken som hon säger var ”stor för sin ålder”.

– Han slog henne i bröstkorgen och nöp henne. Sedan sparkade han henne i höften, skrevet och benen, säger Auketts advokat Gemma Witherington enligt Mirror.

”Det här har varit fruktansvärt”

Aleksandra Aukett, som använde kryckor när hon anlände till domstolen i London, säger att hon är traumatiserad efter misshandeln, lider av kronisk smärta och inte vågar återvända till sitt arbete.

– Min rörlighet och mitt hälsotillstånd är långtifrån vad de var före händelsen, sade Aleksandra Aukett i domstolen i London.

Hon stämde sin arbetsgivare på motsvarande 3,1 miljoner kronor för att inte ha gjort tillräckligt för att skydda henne på arbetsplatsen eftersom pojken tidigare hade försökt slå medlemmar av personalen. Det slutade under tisdagen i en förlikning där Aleksandra Aukett får 1,75 miljoner kronor.

– Jag ser fram emot att inleda ett nytt kapitel i mitt liv. Det här har varit fruktansvärt, säger Aleksandra Aukett.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.