Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vulgära kängan från Trumps nye kommunikationschef

Vita husets nya kommunikationschef Anthony Scaramucci.Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Avslöjandet gällde två personer som Donald Trump skulle träffa.Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Vita husets nya kommunikationschef Anthony Scaramucci blev upprörd över ett avslöjande om Vita huset av tidningen The New Yorker.

Då ringde han upp reportern för att ta reda på vem som hade läckt uppgifterna.

Efter att ha hotat att avskeda samtliga på kommunikationsstaben skickade han en rejäl känga till Donald Trumps chefsstrateg Steve Bannon:

– Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga min egen kuk. Jag försöker inte bygga mitt eget vaurmärke utifrån presidentens styrka, sade Scaramucci.

Det var när New Yorker-reportern Ryan Lizza skrev på Twitter att konservative politiske kommentatorn Sean Hannity och förre Fox News-toppen Bill Shine hade ätit middag med president Donald Trump och hans kommunikationschef Anthony Scaramucci som Scaramucci såg rött.

https://twitter.com/RyanLizza/status/890355249189400576

Senare samma dag ringde Scaramucci upp Lizza och krävde att få veta hur han hade fått tag på uppgifterna. När reportern svarade att han inte kunde röja sin källa hotade Scaramucci att sparka samtliga som arbetar på Vita husets kommunikationsstab.

– Okej, jag kommer att sparka varenda en av dem inom de kommande två veckorna och då har du inte skyddat någon, sade Scaramucci som också sade att han ”vill döda” de som har läckt uppgifter.

När det inte hjälpte frågade Scaramucci om läckan kom från en av Trumps assistenter och fick ännu en gång inget svar.

– Du är en amerikansk medborgare, det här är en kraftig katastrof för vårt land. Så jag ber dig som patriot att hjälpa mig hitta vem som låg bakom läckan, sade Scaramucci.

LÄS MER: Anthony Scaramucci tar bort sina Trump-tweets

Donald Trumps chefsstrateg Steve Bannon.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

”Jag använder ibland ett mustigt språk”

Han försäkrade sedan reportern om att han inte hade något som helst intresse av att uppmärksammas av medierna:

– Jag är inte Steve Bannon, jag försöker inte suga min egen kuk. Jag försöker inte bygga mitt eget vaurmärke utifrån presidentens styrka. Jag är här för att tjäna landet, sade Scaramucci.

Vita husets stabschef Reince Priebus fick också en släng av sleven:

– Han är paranoid, han är schizofren, sade Scaramucci.

Senare förtydligade Scaramucci sitt ordval på Twitter:

”Jag använder ibland ett mustigt språk. Jag kommer att vara mer återhållsam men fortsätta den passionerade kampen för president Trump”, skrev Scaramucci.

https://twitter.com/Scaramucci/status/890699212022796288

Både Reince Priebus och Steve Bannon har avböjt att kommentera Scaramuccis ord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.