Två män såg hur bilen körde av vägen och hoppade ner i det kalla och strömmande vattnet. Foto: Magnus Sjödin
Två män såg hur bilen körde av vägen och hoppade ner i det kalla och strömmande vattnet.  Foto: Magnus Sjödin

Voltade ner i sjön -
två unga män dog

Publicerad

Två män i 20-årsåldern omkom på torsdagskvällen när en bil körde av vägen - och landade upp och ned i en sjö utanför Borlänge.

Ytterligare två ungdomar räddades ur bilen av två män som kom först till olycksplatsen.

- De är verkligen hjältar, säger Johan Wedlund, räddningsledare vid räddningstjänsten i Dalarna.

Det var strax innan klockan 18 på torsdagen som larmet om olyckan inkom. En bil med fyra unga män i körde av vägen och hamnade upp och ned i ett litet vattendrag, Lilla Ulvsjön i Ulfshyttan söder om Borlänge. Enligt räddningstjänsten var det halt på platsen. Föraren tappade kontrollen över bilen och rammade ett träräck på en bro.

"Är verkligen hjältar"

Två män såg hur bilen körde av vägen och hoppade ner i det kalla och strömmande vattnet. Männen krossade en av bakrutorna och lyckades få ut två av ungdomarna.

- De har gjort en kanoninsats. De är verkligen hjältar, säger Johan Wedlund, räddningsledare vid räddningstjänsten i Dalarna. Räddningstjänsten, dykare, ambulans och polis skickades till platsen.

Fyra till sjukhus

- Vi fick ut de två sista och inledde hjärt- och lungräddning direkt, säger Johan Wedlund.

Alla fyra fördes till sjukhus, där de två männen dödförklarades av läkare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag