Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VMA utfärdat efter brand nära skjutfält utanför Älvkarleby

Ett VMA har utfärdats efter en brand i en byggnad vid Marma skjutfält, strax utanför Älvkarleby. 

Branden utbröt tidigare under eftermiddagen i samband med ett rivningsarbete av en äldre träbyggnad, uppger polisen på sin hemsida. 

Enligt Gefle Dagblad har räddningstjänsten utfärdat ett VMA där de uppmanar folk att hålla sig inomhus med anledning av branden. 

– Det ser mindre bra ut och vi informerar just nu allmänheten om att hålla sig inomhus. Det är kraftig rökutveckling över Marma by, säger Johan Melin, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst, enligt GD. 

Röken har spridits sig ut över E4, och boende i närområdet uppmanas att stänga dörrar, fönster och ventilation. Det ska inte föreligga någon risk att branden sprider sig, men räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen under kvällen. 

– Den här byggnaden som brinner är stor och jättelång och vi kommer att vara kvar på platsen ett antal timmar till, säger Melin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.