Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vladimir Putins hemliga flickvän har fått tvillingar

Vladimir Putin och Alina Kabajeva tillsammans. Bilden är från 2004.Foto: ITAR TASS / AP SCANPIX SWEDEN
Alina Kabajeva var tidigare gymnast och har tagit OS-guld.Foto: VINCENT YU / AP
Alina Kabajeva under en tävling i Ukrainas huvudstad Kiev 2001.Foto: EFREM LUKATSKY / AP PRESSENS BILD
Rysslands president, Vladimir Putin.Foto: TASS / MIKHAIL METZEL/TASS/SIPA USA SIPA USA

Den glamorösa OS-guldmedaljören Alina Kabajeva pekas ut som Vladimir Putins kärlek och Rysslands första dam.

Deras romans har aldrig bekräftats från Kreml – men nu kommer det uppgifter om att paret har en hemlig familj.

Alina Kabajeva ska ha fött tvillingar, skriver The Mirror.

Inte mycket är känt om Rysslands president Vladimir Putins kärleksliv. Men den före detta gymnasten och OS-guldmedaljören Alina Kabajeva – som är 31 år yngre än Putin – har pekats ut som presidentens käresta. De två ska ha varit ett par en längre tid, men det har aldrig bekräftats.

Kreml diskuterar aldrig den frånskilde presidentens privatliv, och de statligt styrda medierna i landet håller sig också borta från ämnet.

– Vi kommenterar inte rykten, säger en källa nära den 36-åriga Alina Kabajeva.

Trots att Alina Kabajeva uppges vara Rysslands hemliga första dam, och har varit nära Putin i mer än ett decennium, gör hon sällan offentliga framträdanden. Hon har inte synts till sedan i oktober förra året.

Alina Kabajeva tog OS-guld i rytmisk gymnastik i Aten 2004.Foto: TOM THEOBALD / STELLA PICTURES UPI

Alina Kabajeva ska ha gjort kejsarsnitt

Nu har dock uppgifterna om deras spirande romans fått nytt liv, efter att en hel våning på ett sjukhus som riktar in sig på gynekologi och gravida kvinnor tömts för Alina Kabajevas skull. En stor rysk tidning, Moskovsky Komsomolets, la ut uppgifterna på sin hemsida – men artikeln avpublicerades plötsligt.

Nyheten var dock ute och flera andra medier hakade på. ”Alina Kabajeva födde tvillingar och försvann”, skrevs det bland annat.

Den undersökande journalisten Sergei Kanev, som har nära band till den ryska underrättelsetjänsten, postade att Alina Kabajeva fött tvillingpojkar.

Enligt honom togs ett stort antal säkerhetsvakter in för att söka igenom varje skrymsle på sjukhuset innan Alina Kabajeva anlände.

”Hälften av det medicinska teamet sparkades ut från BB. En känd läkare från Italien och chefen för sjukhuset hjälpte till vid födseln. Mamman levererade två pojkar. Ett kejsarsnitt behövde dock göras”, uppger källor enligt Sergei Kanev. 

Validimir Putin skilde sig från Lyudmila 2014.Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP

Har två döttrar med exfrun

Att paret fått tvillingar avslöjades först av Dom2Life, en hemsida som ägs av pampen Alexander Karmanov. Karmanov är enligt uppgifter nära oligarken Arkady Rotenburg, som i sin tur är en av Putins äldsta vänner.

Det är inte parets första gemensamma barn. Enligt uppgifter har de en treårig son sedan tidigare. Alina Kabajeva sågs tidigare i år flyga till Schweiz tillsammans med en pojke i treårsåldern enligt Vista News.

Alina Kabajeva har upprepade gånger förnekat att hon har barn – men det har inte stoppat nyheten om hennes och Putins hemliga familj.

I slutet av förra året fick Putin frågan om när han ska gifta sig igen, och med vem. Han svarade:

– Som en ansvarsfull person måste jag göra det förr eller senare.

Samtidigt har Alina Kabajeva setts med en ring på fingret – något som tolkats som ett bevis för att paret redan är gifta.

Med exfrun Ljudmila Aleksandrovna, som Vladimir Putin separerade sig från 2013, har han döttrarna Katerina och Maria.