Vittnet: Kemiskt medel användes när 21 dog

Polisen utreder fortfarande dödsfallen.
Foto: STR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Förra veckan dog 21 ungdomar oförklarligt på en nattklubb i Sydafrika.

Vad som har hänt är fortfarande ett mysterium – men ett vittne säger till ABC News att tårgås eller pepparsprej sprutades in i lokalen.

Polisen i East London i Sydafrika skickades vid klockan 4 natten till lördagen, lokal tid, till nattklubben Enyobeni Tavern. På plats upptäcktes 17 döda ungdomar, den yngsta 13 år gammal.

Fyra ytterligare personer som fördes till sjukhus har sedan dess avlidit men vad som inträffade är fortfarande oklart. Polisen väntar på analysresultat från de döda ungdomarna.

Ett vittne från kvällen säger nu till Abc News att tårgas eller pepparspray sprutades in i lokalen.

– Det fanns ingen väg ut och det fanns ingen möjlighet att andas. Tårgasen kvävde många personer, säger 22-åriga Sibongile Mtsewu till tv-kanalen.

Han berättar att han stod i baren och köpte beställde dricka när dörrarna stängdes och ett kemiskt medel släpptes ut i luften. Han tappade då medvetandet och säger att han var omringad av kroppar när han blev väckt av sin bror.

Polisen har inte kommenterat vittnesuppgiften.

17 personer ska ha hittats döda utan synliga skador.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.