Premium:

Vittnesmålen inifrån Gudrun Sjödén – hot, mobbning och rasism

,

Fansen dyrkar henne, hon har fått kungamedalj, utsetts till ”årets yrkeskvinna” och modekoncernens omsättning närmar sig miljardvallen.

Men ett 20-tal nuvarande och före detta medarbetare berättar om ett skräckvälde där Gudrun Sjödén och vd Ann Adelsson styr.

Vittnesmålen handlar om mobbning, hot, kränkningar och rasism.

– Under ett och ett halvt år var det minst ett par anställda i veckan som jag hade samtal med som kände sig nedtryckta av Gudruns och vd:n Annies ledarskap. Det var systematiskt, förklarar Göran Sandström, tidigare huvudansvarig för personalfrågor på företaget.

Ledarduon på Gudrun Sjödén medger att man haft problem med arbetsmiljön, men uppger att man sedan i höstas arbetar mer aktivt med frågan.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.