Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vita huset bjöd in till ”bus eller godis”

Donald Trump och frun Melania bjöd in barn från militärfamiljer och skolor.
Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
"På måndag öppnar Vita huset för spöken och troll i alla åldrar" meddelade presidentfrun i ett skriftligt uttalande.
Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN

I år firar Melania och Donald Trump halloween genom att öppna upp Vita huset. Presidentparet bjöd in barn från militärfamiljer och skolor i trakten till festligheter i högtidens tecken.

"På måndag öppnar Vita huset för spöken och troll i alla åldrar" meddelade presidentfrun i ett skriftligt uttalande.

I fredags meddelade den amerikanska presidentfrun Melania Trump att hon, tillsammans med maken Donald Trump, arrangerar en Halloweenfest för militärfamiljer och barn från skolor i trakten.

"På måndag, den 30 oktober, 2017, öppnar Vita huset för spöken och troll i alla åldrar" uttalade sig presidentfrun i skrift.  

Föräldrar och barn från tjugo skolor i Maryland, Virginia och D.C. välkomnades för traditionsenligt "bus eller godis" i Vita husets södra del.

Melania Trump lade upp en bild från hur Vita huset pyntades till halloween på Twitter.

https://twitter.com/FLOTUS/status/924405581124907008

Bjöds på högtidsenligt godis och kakor

Gästerna bjöds på högtidsenligt godis och kakor – specialgjorda av Vita husets dessertkök. I festligheterna deltog även agenter från Secret Service, NASA officer, FEMA-personal, officer från National Park Service och medlemmar från Utbildningsdepartementet.

"Under evenemanget får bus eller godis-utövare njuta av Vita husets södra del dekorerad i spindelväv – för att skapa en festlig utstyrsel och stämning. Det kommer även att finnas fladdermöss och pumpor smyckade med bilder av gamla presidenter. Luften kommer att fyllas med dimma, samt träden och Södra delen av Vita huset belysas i olika färger under kvällen." meddelade presidentfrun i fredagens skriftliga inbjudan.

Listan över vad som inte fick tas med till festen på Vita huset var ännu längre. Gästerna bads bland annat att lämna hemma dryck, mat, selfiesticks, cigaretter, ryggsäckar, djur, vapen och spetsiga föremål – av alla de slag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.