Gustav Kasselstrand blev nyligen petad från SD. Foto: Olle Sporrong

Gustav Kasselstrand blev nyligen petad från SD.

 Foto: Olle Sporrong

"Visst blir det en konstig situation"

Publicerad

Han uteslöts för att partiet tyckte han hade kopplingar till extremister.

Trots uteslutningen vill Gustav Kasselstrand fortsätta ta ansvar för SDU.

– Visst blir det en konstig situation, men jag måste ta ansvar för SDU och alla medlemmar som valt mig, säger han till Norrköpings Tidningar.

Den nuvarande SDU-ledningen, med ordföranden Gustav Kasselstrand och vice ordföranden William Hahne i toppen, blev nyligen petad från SD sedan de anklagats av partiet centralt för att ha kopplingar till extremister.

– Det är personer som bevisligen inte står bakom Sverigedemokraternas ideologiska grund. Personer som har koppling till extremistorganisationer. Personer som inte är lämpliga i Sverigedemokraterna, sa Richard Jomshof, partisekreterare, i samband med att sju uteslöts ur partiet i slutet av april i år.

I september ska personerna ersättas. Gustav Kasselstrand vill trots uteslutningen fortsätta sitt arbete fram till dess.

Uteslutningen ser han inte som något hinder.

– Visst blir det en konstig situation, men jag måste ta ansvar för SDU och alla medlemmar som valt mig. Och det tänker jag göra tills kongressen i september då det väljs en ny ordförande, säger han till Norrköpings Tidningar.

Han tror inte att de interna bråken som pågått i partiet har påverkat väljarna.

– Våra väljare kommer aldrig att påverkas av de interna bråken. De har inga andra politiska alternativ. Man röstar på SD för att man är missnöjd med nuvarande politiska situation och med den brist på dialog som finns i dag rörande invandringspolitiken till exempel, säger han till NT.

Däremot tror han att bråken skadar partiet i sig.

– Det är klart att våra väljare frågar sig vad som försiggår i Sveriges tredje största parti.

Expressen har sökt Gustav Kasselstrand för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag