Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Visselblåsaren Linda Tripp död – blev 70 år

Linda Tripp när hon mötte medier efter en domstol i juli 1998.
Foto: KHUE BUI / AP TT NYHETSBYRÅN
Linda Tripp blev mycket omtalad i samband med att skandalen kring Bill Clinton och hans kvinnor rullades upp i slutet av 90-talet.
Foto: TERRY ASHE / AP ABC THIS WEEK
En ung Monica Lewinsky och Bill Clinton. Hon var praktikant i Vita huset när hon träffade presidenten.
Foto: SVT
Monica Lewinsky och Bill Clinton på 90-talet.
Foto: SVT

Linda Tripp – som avslöjade Bill Clintons affär med Monica Lewinsky – har dött.

Hon blev 70 år gammal.

Enligt Daily Mail diagnostiserades Tripp med cancer i bukspottskörteln för mindre än en vecka sen.

Linda Tripp spelade en viktig roll när USA:s president Bill Clinton ställdes inför riksrätt i slutet av 1998.

Han hade då haft en sexuell relation med praktikanten Monica Lewinsky. Lewinsky anförtrodde sig senare till kollegan Linda Tripp – som i hemlighet spelade in flera av deras samtal.

Clinton nekade offentligt till att ha haft sex med Monica Lewinsky, men de detaljer som Tripp hade spelat in bidrog till att visa att han ljög. Han ställdes inför riksrätt för mened och förhindrande av rättvisan – men friades i början av 1999.

Linda Tripp död – blev 70 år

Nu har visselblåsaren Linda Tripp gått bort, 70 år gammal.

Det skriver flera amerikanska medier, bland annat New York Times.

Enligt tidningen bekräftas dödsfallet av Tripps tidigare advokat Joseph Murtha, som dock inte lämnar några fler detaljer om dödsfallet.

Washington Post skriver att Linda Tripp tidigare behandlats för bröstcancer. Enligt Daily Mail hade hon nu fått cancer igen – denna gång i bukspottskörteln. Hon uppges ha fått diagnosen för mindre än en vecka sen, då hon åkte in till sjukhus på grund av magsmärtor.

Svärsonen Thomas Foley säger till New York Post att Tripp dog i en sjukdom som inte är relaterad till corona.

Dog på sjukhus – ska ha haft cancer

Men på grund av coronavirusets utbredning tilläts bara maken Dieter Rausch och dottern Allison Foley besöka Linda Tripp på hennes rum på sjukhuset. De ska ha varit med henne när hon dog.

”Min mamma lämnar denna jord. Jag vet inte om jag kan överleva denna hjärtesorg”, har dottern skrivit på Facebook enligt flera medier.

Daily Mail har varit i kontakt med den nära vännen Diane Spreadbury, som säger att Linda Tripp var ”en underbar person”.

– Vi var som systrar. Jag älskade henne. Jag är förtvivlad just nu, men jag är glad för henne för det var väldigt fridfullt. Jag har fått höra att hon dog med ett leende på läpparna, säger Diane Spreadbury till Daily Mail.

Hon säger vidare:

– Vi diskuterade döden flera gånger och pratade om det tillsammans när hon hade bröstcancer för 18 år sen. Det var inget hon var rädd för.

Förutom maken och dottern lämnar Linda Tripp även efter sig sonen Ryan och sju barnbarn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.