"Visar ju att vapnet kan vara det rätta"

Palme-experten Gunnar Wall
Foto: Foto Gunnar Seijbold

Beskedet om det nya vapenspåret väntas när som helst.

– Det här kan innebära att man för första gången på 30 år rör sig framåt i mordutredningen, säger Palme-experten Gunnar Wall.

För första gången har nu ett steg framåt tagits sedan ett nytt möjligt Palme-vapen inte kunnat avfärdas. Nu väntar Palmegruppen på resultatet av en provskjutning sedan Leif GW Persson lämnat över det potentiella Palme-vapnet. En kula från vapnet visade sig stämma med Palmekulorna och revolvern har DNA-spår, som Expressen tidigare avslöjat.

Underlig tidpunkt

Författaren Gunnar Wall har i närmare 30 år granskat Palme-mordet och gjort flera uppmärksammade avslöjanden i sina böcker om mordet.

– De uppgifter som kommit hittills visar ju att vapnet kan vara det rätta. Det är intressant i sig, men blir desto mer dramatiskt i kombination med att personen som lämnat in revolvern påstår sig veta att den är Palme-vapnet, säger han.

Wall tycker inte att det är underligt att de nya uppgifterna om vapnet kommer först nu.

– Det kan ha funnits hotbilder som med åren bleknat eller så har tipsarna kommit högt upp i åldern och tycker att ska det sägas, måste det sägas nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.