Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Visar ju att vapnet kan vara det rätta"

Palme-experten Gunnar Wall
Foto: Foto Gunnar Seijbold

Beskedet om det nya vapenspåret väntas när som helst.

– Det här kan innebära att man för första gången på 30 år rör sig framåt i mordutredningen, säger Palme-experten Gunnar Wall.

För första gången har nu ett steg framåt tagits sedan ett nytt möjligt Palme-vapen inte kunnat avfärdas. Nu väntar Palmegruppen på resultatet av en provskjutning sedan Leif GW Persson lämnat över det potentiella Palme-vapnet. En kula från vapnet visade sig stämma med Palmekulorna och revolvern har DNA-spår, som Expressen tidigare avslöjat.

Underlig tidpunkt

Författaren Gunnar Wall har i närmare 30 år granskat Palme-mordet och gjort flera uppmärksammade avslöjanden i sina böcker om mordet.

– De uppgifter som kommit hittills visar ju att vapnet kan vara det rätta. Det är intressant i sig, men blir desto mer dramatiskt i kombination med att personen som lämnat in revolvern påstår sig veta att den är Palme-vapnet, säger han.

Wall tycker inte att det är underligt att de nya uppgifterna om vapnet kommer först nu.

– Det kan ha funnits hotbilder som med åren bleknat eller så har tipsarna kommit högt upp i åldern och tycker att ska det sägas, måste det sägas nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.