Under TV4 News nyhetssändning visades en porrfilm på en av skärmarna bakom nyhetsuppläsaren.
Under TV4 News nyhetssändning visades en porrfilm på en av skärmarna bakom nyhetsuppläsaren.

Visade porr - under nyhetssändningen

Publicerad

Under nyhetsuppläsningen i TV4 News på måndagsförmiddagen visades en porrfilm på en av skärmarna i bakgrunden.

Enligt kanalen var det hela ett misstag.

– Det är skit att det händer, rent ut sagt. Vi ska göra allt för att det inte händer igen, säger Andreas Haglind, redaktionschef TV4 News och TV4 Nyheterna.

I TV4:s livenyhetskanal TV4 News finns flera skärmar bakom nyhetsuppläsaren. Under några minuter vid tiotiden på måndagsförmiddagen visade en av skärmarna en porrfilm.

Flera tittare uppmärksammade missen.

– Det är ju lite roligt. Men samtidigt är man medveten om att det är en stor tabbe. Speciellt vid den här tiden då många barn kan titta, säger Max Trygg, 21, som såg sändningen.

"Inte sänt ut porr"

TV4 News redaktionschef Andreas Haglind säger att de tror att anledningen till porrmissen var att en av deras tv-skärmar legat på en server som bandat filmer som ska visas i andra kanaler i tv-huset. TV4-gruppen äger C More-kanalerna - och vissa av dem visar erotisk film på nätterna.

– Det är skit att det händer, rent ut sagt. Vi ska göra allt för att det inte händer igen. Samtidigt är det inte så att någon kan ha sett vad som visades, eftersom skärmen är så liten. Det är inte så att vi har sänt ut porr, säger Andreas Haglind.

Vid lunchtid på måndagen hade ett fåtal personer hört av sig till TV4 efter missen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag