Visade ingen psykisk obalans före morden

Två personer dödades på Ikea i Västerås i augusti.
Foto: Peter Kruger
Misstänkte mördaren var asylsökande och hade strax före morden på Ikea fått avslag från Migrationsverket på sin ansökan.
Foto: Fredrik Sandberg/Tt

Mannen som misstänks för dubbelmordet på Ikea i Västerås i augusti visade inga tecken på psykisk obalans före dåden. Det har Migrationsverket kommit fram till efter att ha gått igenom sina kontakter med mannen, rapporterar Sveriges Radio Västmanland.

Mannen var asylsökande och hade strax före morden på Ikea fått avslag från Migrationsverket på sin ansökan. Bara någon timme före morden besökte han Migrationsverket för ett inbokat samtal.

– Han lämnade lokalen utan någon som helst aggression, säger Kicki Kjämpe, enhetschef på Migrationsverkets mottagningsenhet i Västerås, till radiostationen.

Hon vill inte gå in på vad avhandlades vid mötet, men uppger att det inte var beskedet att han var tvungen att lämna Sverige. Beslutet om avslag på asylansökan hade han fått tidigare, enligt Kjämpe.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.