Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Viruset förvandlar Wuhan till spökstad

Här tros smittan ha startat.
Wuhan har elva miljoner invånare – men nu är det tomt på många gator.Foto: CHENG MIN/XINHUA/POLARIS
Inte många bilar ses på vägarna i Wuhan.Foto: CHENG MIN/XINHUA/POLARIS
Foto: AREK RATAJ/AP

Apples vd Tim Cook meddelade under tisdagen att företaget stänger en affär i Kina med anledning av coronaviruset enligt CNBC. Samma dag meddelar Starbucks att företaget har stängt mer än hälften av sina kaféer i Kina.

Det är de senaste i en allt längre rad av handelsjättar som stängt affärer i Wuhan och övriga Kina.

Bilder visar hur elvamiljonersstaden Wuhan sakta förvandlas till en spökstad med tomma gator.

Starbucks meddelade under tisdagen att man har stängt mer än hälften av alla sina kaféer i Kina på grund av coronaviruset, skriver TT. 

– Vi utför åtgärder för att säkerställa hälsan hos personal och kunder, vilket inkluderar att stänga affärer på vissa platser, säger en talesperson till Business Insider.

Ikea stängde sin affär i Wuhan den 23 januari ”tills vidare” enligt . Andra Ikea-butiker runtom i landet har stängt lekutrymmen för barn samt justerat öppettider.

McDonald’s har ”pausat sina affärsaktiviteter” i fem städer från och med den 24 januari enligt Reuters. Det rör sig om Wuhan, Ezhou, Huanggang, Qianjiang och Xiantao.

Pizza Hut och Kenucky Fried Chicken har hållit stängt i Wuhan sedan den 24 januari.

Har infört en rad nya hygienkontroller

Och det gäller inte bara Wuhan. Shanghai Disney Resort och InterContinental Hotels Group (vilket förutom Kina även gäller företagets fastigheter i Hongkong, Macau och Taiwan) har också stängt temporärt med anledning av virussmittan rapporterar Bloomberg.

Walmart håller dock fortfarande öppet men följer utvecklingen noga och har infört en rad nya hygienkontroller för personalen.

En läsarfilm på Daily Mail visar tomma gator, stängda busstationer och stora mängder av oanvända hyrcyklar.

TV: Så ska du agera om du tror du smittats av Coronaviruset

Sergio Brusin, expert på EU:s krismyndighet ECDC, om Coronavirusets spridning.

TV: Så gick Wuhan från megametropol till spökstad

Det här behöver du veta om mångmiljonstaden där Coronaviruset bröt ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.