Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Virala selfietrenden kritiseras – kan vara farlig

Dystra siffror sedan 2011.
Trenden började på musikappen Tiktok.Foto: Shutterstock / Shutterstock
Trenden går ut på att limma upp sin överläpp så att det ser ut som att man har fylligare läppar.Foto: Twitter / Twitter

En ny selfietrend som går ut på att limma upp sin överläpp så att det ser ut som att man har fylligare läppar har börjat sprida sig i sociala medier.

Men det är många som inte är särskilt imponerade och menar att trenden är korkad, skriver News.com.au.

Selfietrender kommer och går och nu har en ny trend börjat spridas på internet.

Trenden började på den populära musikappen Tiktok och går ut på att man genom att lägga på lim, som är tänkt att användas till lösögonfransar, strax ovanför amorbågen och sedan vika upp överläppen så att den fastnar i limmet ska skapa en illusion så att läppen ser fylligare ut än vad den egentligen är.

”Inte okej”

Efter att ha spridit sig till andra sociala medie-plattformar som bland annat Twitter har trenden både fått ris och ros.

En del menar att det är en rolig grej och att det faktiskt ser ganska bra ut på en del. Men trenden har även fått en hel del kritik.

https://twitter.com/brianna_vacio/status/1170405494592172033

”Vad i osäkerheten händer här?”, skriver en användare på Twitter.

”Det här är inte okej”, skriver en annan.

Bland annat har den fått kritik för att vara potentiellt farlig, då en del har använt sig av superlim i stället för ögonfranslim.

Superlim innehåller så kallade cyanoakrylater och kan snabbt limma ihop fingrar, läppar och ögonlock. Giftinformationscentralen avråder från att använda våld för att få isär ihop limmade hudytor.

https://twitter.com/jrdnhlly/status/1171560626663186432?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1171560626663186432&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news.com.au%2Flifestyle%2Fbeauty%2Fface-body%2Fbizarre-selfie-trend-sweeping-twitter-slammed-as-stupid%2Fnews-story%2F59e2b68735d00ad160c73aa898c2043a

Riskerade fängelse

En annan trend som blev populär i sociala medier tidigare i år var där man äter, slickar eller dricker ett livsmedel i butiker för att sedan ställa tillbaka det på hyllan.

Det var framför allt på Twitter som flera personer delade med sig av videos där de gjorde trenden.

Även denna trend möttes av kritik.

”Vad är det här för psykopatiskt beteende”, skrev en användare på Twitter.

Däremot gick det så pass långt att polisen började agera mot trenden och menade att de som konsumerade ett livsmedel direkt i butiken för att sedan ställ tillbaka det kunde i värsta fall riskera fängelse.