Vincent, 2, fick spis över sig

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Vincent med sin mamma Irina Stapley.
Foto: Privat

Vincent, 2, skulle dra ut en låda i spisen. 

Då gav den plötsligt vika och tippade nedåt. 

Kokhett vatten sköljde över pojken, som fördes till sjukhus med brännskador. 

- Det är fruktansvärt, säger modern Irina Stapley. 

I lördags var Irina Stapley och hennes son Vincent, 2, ute i köket hemma i bostaden på Lidingö i Stockholm. Vincent drog ut nedersta lådan i spisen – då tippade den plötsligt framåt.

 – Jag rusade fram och lyfte upp den. Lådan bromsade fallet, men barnsäkerhetsskyddet kollapsade och allt på spisen åkte ned på golvet, säger Irina Stapley.

 Vincent fick en kastrull med kokhett vatten över sig och fördes till Astrid Lindgrens barnsjukhus med ambulans. 

 – Han fick en andra gradens brännskada på stjärt och lår.

Var inte fastskruvad

 Familjen upptäckte att spisen inte var fastskruvad i väggen.

 – Det var en chock för mig.

 Irina Stapley kontaktade fastighetsägaren i måndags för att få saken åtgärdad. Bolaget lovade återkomma, men när ingen hörde av sig ringde hon fastighetsägaren igen på onsdagen.

 Nu får hennes två barn inte gå ut i köket.

 – Det är fruktansvärt. Man tycker att allt i lägenheten är barnsäkert, och sedan ramlar spisen. Jag kan inte fatta det, säger hon.

 Fastighetsbolaget John Mattson Fastighets AB hävdar att fastighetsskötaren har försökt nå familjen tre gånger sedan i måndags. Sedan Expressen.se talat med det på onsdagen kom fastighetsskötaren till familjen Stapley och undersökte spisen. Bolaget ska nu utreda vad som gått snett.

Ska undersökas

 Enligt bolagets uppgifter ska spisen vara från 2005 och ha tippskydd. 

 – Vad som än hänt är det verkligen beklagligt. Vi ska undersöka det här. Det kan vara något monteringsfel som gör att tippskyddet inte fungerar, eller så kanske det inte har satts tillbaka ordentligt efter någon åtgärd, säger Joel Bixo som är kommunikationsansvarig på John Mattson Fastighets AB.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.