Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Villaägare pistolhotad av rånare – gjorde motstånd

Vid 21-tiden på torsdagen ringde det på dörren hos en villaägare i Segeltorp i södra Stockholm. 

När han öppnade försökte två gärningsmän beväpnade med ett pistolliknande föremål tränga sig in. 

Men villaägaren gjorde motstånd, handgemäng uppstod och gärningsmännen lämnade platsen, rapporterar polisen. 

Polisen misstänker försök till grovt rån och grovt vapenbrott efter att två gärningsmän, genom att hota med ett pistolliknande föremål, vid 21-tiden på torsdagskvällen försökte tränga sig in hos en villaägare i Segeltorp. 

– Det är en person som ringer på dörren. och när mannen öppnar dyker det upp ytterligare två personer som försöker ta sig in i huset. De har pistolliknande föremål bägge två. Han mottar då ut dem under visst handgemäng. Han får motta något slags slag men är inte så pass skadad att han behöver sjukvård, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för Stockholmspolisen. 

Polisen utreder koppling till andra bostadsrån

Stockholm har under den senaste tiden skakats av bostadsrån där rånare bland annat har varit ute efter dyrbara klockor och har lurat bostadsinnehavarna att öppna dörren genom att utge sig för att vara blomsterbud. 

TV-profilen Martin Björk blev för omkring två veckor pistolrånad i sitt hem på Gärdet och bytet blev en dyrbar klocka. 

I måndags greps ett flera personer, medlemmar i den så kallade ”headshotligan”, på Karlavägen av polisen som enligt uppgift misstänker att de var på väg att slå till mot en känd näringslivstopp. 

Sju män och en kvinna häktats som misstänkta för försök till grovt rån. 

Flera av dem var klädda i budfirman DHL:s kläder vid gripandena. 

Misstänker ni att rånförsöket i Segeltorp har koppling till de andra händelserna? 

– Det finns vissa likheter och vi kommer naturligtvis att titta på det här ärendet tillsammans med de andra ärendena som vi utreder, säger Daniel Wikdahl. 

Gärningsmännen flydde efter att villaägaren gjort motstånd och det uppstått handgemäng, rapporterar polisen. 

Villan är avspärrad och satt under bevakning. Polisen har sökt efter gärningsmännen i närområdet men hade vid 23-tiden inte påträffat någon misstänkt. 

Polisen knackar även dörr i området. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.