Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Villa totalförstörd i brand

En villa i Örebro län började brinna på torsdagskvällen. 

Huset blev snabbt helt övertänt och gick inte gå att rädda.

– Det vi kan säga är att det kommer brinna ner helt och hållet, säger Örebropolisens vakthavande befäl Fredrik Bäcker till NA.

Vid halv nio på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Lanna i Lekebergs kommun, skriver polisen på sin hemsida.

Väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att villan var helt övertänd och att den inte gick att rädda.

– Det vi kan säga är att det kommer brinna ner helt och hållet, säger Örebropolisens vakthavande befäl Fredrik Bäcker till NA.

Ägarna var bortresta

Grannar har uppgett för polisen att ingen bor i huset för närvarande, ägarna ska vara bortresta. Det finns inga uppgifter om skadade.

Räddningstjänsten kommer vara kvar och bevaka brandplatsen under natten. Huset är nu helt nerbrunnet.

– Ja, det är total skada. Vi är kvar med en mindre enhet och vi kommer vara där tills fram på morgonen, säger inre befäl på Nerikes brandkår.

Det är oklart hur branden startade. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.