En villa totalförstördes i Emmaboda i natt. Fyra personer fördes till sjukhus. Foto: Göran Johansson

En villa totalförstördes i Emmaboda i natt. Fyra personer fördes till sjukhus.

 Foto: Göran Johansson

Villa övertänd – fyra personer till sjukhus

Publicerad

En villa totalförstördes i en brand i Emmaboda i natt.

Fyra personer har förts till sjukhus med rökskador.

– Det var tio meter höga lågor när vi kom, säger Magnus Lindahl, räddningschef i beredskap, till Barometern.

Vid 04.53 på måndagsmorgonen fick polis och räddningstjänst i Kalmar län larm om en villabrand i Emmaboda.

När räddningstjänsten kom fram till platsen var huset helt övertänt, meddelar polisen via sin hemsida.

– Det var tio meter höga lågor när vi kom. Fyra personer befann sig inne i villan och tog sig ut på egen hand, säger Magnus Lindahl, räddningschef i beredskap, till lokaltidningen Barometern.

Alla personer som befann sig i huset ska ha lyckats ta sig ut, enligt polisen. Enligt Barometern har personerna – två vuxna och två barn – fått lindriga rökskador.

Två döda i bränder

Vidare skriver Barometern att det fanns en gasolflaska i den övertända villan och att det tvingade räddningstjänsten att hålla sig på säkert avstånd från branden inledningsvis.

Huset gick inte att rädda att räddningstjänstens krafter riktades åt att förhindra lågorna från att sprida sig.

Vad som orsakade branden är oklart. Polisen kommer att genomföra en undersökning av brandplatsen.

Det har brunnit på flera håll i landet under natten. I Ljungby kommun befaras en 85-årig man ha dött i en våldsam brand, och i Orsa kommun har en äldre kvinna bekräftats död efter en brand i sitt hem.

Bränderna i Orsa och Ljungby rubriceras som mordbrand.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag