David Karlsson signerade sitt namn på ett nytt kontrakt som håller honom kvar i Villa i ytterligare tre år. Foto: Johan Främst
David Karlsson signerade sitt namn på ett nytt kontrakt som håller honom kvar i Villa i ytterligare tre år. Foto: Johan Främst

Villa kryssade mot toppkonkurrenten

Publicerad

Villa hade chansen att säkra andraplatsen ytterligare.

Men efter 5–5 mot Edsbyn är den inte garanterad.

–Det hade varit tungt att förlora. Nu har vi i alla fall chansen, säger tremålsskytten David Karlsson, 31.

Tvåan och trean i en liten seriefinal. Två lag på samma poäng med fler gjorda mål till Villas fördel.

Situationen förändrades inte efter matchen, då lagen delade på poängen.

–Det är ett bra lag som vi möter. Då kan det bli så här, säger Villas VM-spelare Daniel Andersson, 29.

Villa presterade bra bandy allt för korta stunder för att på riktigt kunna utmana Edsbyn.

–Vi började bra i andra och har 5–3, då vi slutar spela igen, säger tränaren Ari Holopainen, 44.

–Sedan får de göra mål på våra misstag. Vi kan bättre än så här. Det ska vi visa på söndag.

För Villa är det viktigt att bevaka andraplatsen. Den gör att laget, tillsammans med seriesegraren, får välja motståndare till slutspelet.

–Det hade varit tungt att förlora. Nu har vi i alla fall chansen, säger tremålsskytten David Karlsson, som precis skrivit på ett nytt treårskontrakt med Villa.

–Det var självklart. Jag har vunnit ett SM-guld tidigare för Hammarby. Nu vill jag vinna minst ett för Villa under den här perioden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag