En person befaras ha omkommit i branden i Nyköping.
En person befaras ha omkommit i branden i Nyköping.

Villa i Nyköping övertänd

Publicerad

En villa var på lördagsmorgonen helt övertänd.

Polisen misstänker inget brott - men att en person är kvar i det brinnande huset i Nyköping.

– Vi misstänker att en person är kvar där, säger Lennart Ahlin, länsvakthavande befäl vid Södermanlandspolisen.

Det var 06:48 på lördagsmorgonen som larmet kom in till räddningstjänsten och polisen. En villa i Nyköpings kommun var nämligen helt övertänd.

– Räddningstjänsten är kvar där och villan kommer att brinna ner till grunden, säger Lennart Ahlin, länsvakthavandebefäl vid Södermanlandspolisen.

Befarade att en person var kvar i huset i Nyköping

Under släckningsarbetet av villan började polisen befara att en person kan ha funnits kvar i huset när det började brinna. Han ska nämligen ha setts inne i huset innan villan började brinna.

– Vi vet att personen som var skriven i huset var synlig i huset innan det började brinna. Eftersom vi inte har hittat honom så misstänker vi att han är kvar i det brinnande huset, säger länsvakthavande befäl Lennart Ahlin.

Anhöriga till personen är underrättade

Anhöriga till personen som misstänks ha varit kvar i huset när branden utbröt är underrättade och polisen undersöker nu händelsen.

Varför det börjat brinna är i nuläget okänt.

– I nuläget misstänker vi inget brott, säger Lennart Ahlin, länsvakthavande befäl vid Södermanlandspolisen.

Inga andra personer ska vara skadade

Enligt polisen har inga andra personskador rapporterats in i samband med villabranden i Nyköping.

– Så vitt jag vet har inga andra personer skadats, säger Lennart Ahlin vid Södermanlandspolisen.

 

Följ Expressen på Facebook för de senaste nyheterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag