En villa i Gävle var övertänd på fredagsmorgonen. Foto: Roger Nilsson
En villa i Gävle var övertänd på fredagsmorgonen. Foto: Roger Nilsson

Villa i Gävle övertänd – en person gripen för mordbrand

Publicerad

En villa i Gävle var övertänd på fredagsmorgonen.

En 60-årig man har gripits, misstänkt för mordbrand. Polisen uppger att han har en koppling till villan.

– Det var grannarna som larmade, säger Pär Törnhult, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Vid 06:15 fick räddningstjänsten i Gävle larm om en brand i ett bostadshus i villaområdet Fridhem i Gävle.

Orsaken till branden är ännu oklar. Räddningstjänsten bedömer inte att det är någon spridningsrisk.

Ingen person tros ha kommit till skada, men räddningstjänsten hade på fredagsmorgonen ännu inte kunnat ta sig in i villan.

Enligt polisen var ingen person på plats i byggnaden, utöver eventuellt den person som gripits misstänkt för mordbrand.

Släckningsarbete pågår

Vid 07-tiden arbetade räddningstjänsten med utvändig släckning, och det lär dröja innan man kan gå in i fastigheten.

– Vi använder så lite vatten det bara går för att inte förorena mark och krångla till det med vattenledningar, säger Pär Törnhult.

En man gripen: "Anknytning till fastigheten"

Polisen uppger att man gripit en 60-årig man, misstänkt för mordbrand.

– Han har anknytning till fastigheten, men jag kan inte säga på vilket sätt, för det ska utredas. Men någon typ av anknytning till fastigheten har han, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen Gävleborg.

Hur fattade ni misstankar mot den 60-åriga mannen?

– Polispatrullen som kommer upp till den här platsen går runt för att få en bild av vad som har inträffat på plats. När de får en samlad bild och har pratat ihop sig så kommer man fram till att mannen ska gripas, misstänkt för mordbrand.

Tekniker kommer under helgen att göra en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag