Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Villa helt övertänd – spreds till bygge

En villa är övertänd på TyresöFoto: Andreas Haglind
Inga personer skadades.Foto: Andreas Haglind

En villa på Tyresö blev 

– Det brinner i en villa och sen har det spridit sig till en byggarbetsplats där man bygger en ny villa bredvid, säger Lennart Meijer vid Södertörns brandförsvar.

Två personer som jobbade på byggarbetsplatsen har förts till sjukhus för kontroll, skriver polisen. 

Larmet om branden kom in till räddningstjänsten vid 14:44 på måndagseftermiddagen. Väl på plats konstaterades att en villa är helt övertänd. 

– Det är en villa som brinner och det är helt övertänt, säger Lennart Meijer, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Det brinnande huset står för närvarande under renovering. Branden spred sig snabbt till en intilliggande byggarbetsplats där en ny villa byggs. 

– Det är mest byggplast som brinner där, säger Lennart Meijer. 

På bilder från platsen ser man tjocka rökpelare som stiger upp över området.

Tio enheter på plats

Räddningstjänsten har vid 16-tiden en stor insats på platsen: totalt tio enheter från tre brandstationer kämpar mot elden.

Spridningen av branden under kontroll enligt räddningstjänsten, men om man kommer att låta den övertända villan brinna ner helt är i nuläget oklart, enligt Lennart Meijer på räddningstjänsten.

– Det vet jag inte i nuläget hur man kommer att göra.

Inga personer ska ha befunnit sig i villan när branden startade och inga personer ska heller vara skadade. 

Två personer, som jobbade på den intilliggande byggarbetsplatsen, är dock förda till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök. 

Polisen finns på plats med patruller för att biträda räddningstjänsten under den pågående insatsen.