Villa helt övertänd - en person till sjukhus

Publicerad

Den boende lyckades fly lågorna i sista stund.

Nu är villan helt övertänd och räddningstjänsten försöker förhindra att elden sprider sig.

– Vi har en gnistavgång som gör att vi klassar det som viss risk för spridning, säger Henrik Lindström, operativ chef vid Södertörns räddningstjänst.

Det var strax efter klockan 17 på lördagseftermiddagen som en enplansvilla i Gladö Kvarn i Huddinge söder om Stockholm började brinna.

Inne i huset fanns en person som lyckades ta sig ut ur byggnaden innan villan övertändes.

– Personen är förd till sjukhus för kontroll och har uppgett att hen var själv i huset, säger Henrik Lindström.

"Det brinner för fullt"

När räddningstjänsten nådde platsen var villan helt övertänd och strax efter 19 på kvällen var elden fortfarande inte under kontroll.

– Det brinner för fullt fortfarande, säger Henrik Lindström.

Huset ligger i ett tidigare sommarstugeområde där flera av husen i dag är permanentboende. De närmaste villorna ligger omkring 15 meter bort från den brinnande villan, och räddningstjänsten koncentrerar sig nu på att undvika att elden sprider sig.  

– Vi har en gnistavgång som gör att vi klassar det som viss risk för spridning, säger Henrik Lindström.

Det är ännu oklart vad som orsakade branden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag