Villa brann – lågor slog ut från fönster

Publicerad

En villa i Gullringen utanför Vimmerby brandhärjades på söndagskvällen.

När polis anlände slog lågor ut från ett fönster.

– Ingen person ska vara kvar inne, säger Magnus Svahn, insatsledare vid räddningstjänsten.

Larmet kom från SOS klockan 21.17. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till en villa i Gullringen, en tätort någon mil norr om Vimmerby.

Vid 21.30 var fem fordon från räddningstjänsten på väg. Polisen hade redan anlänt.

Ingen hemma

– Polisen är framme och det slår lågor ut från våning ett. Ingen person ska vara kvar inne i alla fall. Jag fick info från SOS om att ingen är inne, säger Magnus Svahn, insatsledare vid räddningstjänsten i Vimmerby, som även han var på väg till platsen.

Räddningstjänsten kunde en stund senare meddela att det inte åtminstone inte längre var några öppna lågor, men mycket rök, enligt polisen.

Brandorsaken oklar

Rökdykare gick in i huset för att ta reda på vad det var som legat bakom röken, men brandorsaken var fortfarande okänd.

– Det kan ha självslocknat och legat och pyrt när räddningstjänsten kom. Det är lite osäkert, jag har ingen återkoppling om det. Men det är avspärrat och ska genomföras en teknisk undersökning, säger Stephan Söderholm, presstalesman för polisen i Kalmar län.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonalens

 

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag