Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vill vänta med samtal – tills supermissilen är utvecklad

Kim Jong Un vill vänta med samtal med USA. Foto: AP/TT NYHETSBYRÅN
Efter att Donald Trump blivit president har den spända stämningen till Nordkorea trappats upp. Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

Nordkorea vill utveckla en ballistisk missil som kan nå amerikanska östkusten – innan man sätter sig ner och pratar med Donald Trump.

Det uppger nordkoreanska källor för CNN.

Samtidigt varnar experter kongressen för att de ignorerar ett nyutvecklat vapen som kan döda större delen av den amerikanska befolkningen, skriver The Independent.

Nordkorea och landets ledare Kim Jong-Un vill vänta med diplomatiska samtal med USA. 

Enligt nordkoreanska källor till CNN vill landet först utveckla en ballistisk missil som kan nå den amerikanska östkusten. 

De utesluter dock inga diplomatiska samtal i framtiden.

– Innan vi ingår diplomatiska samtal med Trump-administrationen så vill vi skicka ett tydligt budskap att Nordkorea har ett pålitligt försvar och offensiv som är kapabelt att slå tillbaka mot amerikanska aggressioner, säger en källa till den amerikanska nyhetskanalen. 

 

LÄS MER: Trump: "Han vill hänga alla homosexuella" 

 

Nordkoreas testmissil Hwasong-12. Foto: KCNA / POLARIS POLARIS IMAGES

Nordkorea närmar sig supermissilen

USA:s stabchef John Kelly antydde förra veckan att de tror att Nordkorea är nära ett stort genombrott i utvecklandet av missilprogrammet – nämligen en missil som kan ta sig tillbaka in i jordens atmosfär utan att gå sönder. 

Enligt CNN återstår det två steg: att få missilen att detonera ovanför marken, samt ett nytt test där missilen ska kunna nå Guam eller till och med ännu längre. 

The Independent skriver att experter har varnat den amerikanska kongressen för att man ignorerar Nordkoreas nyligen utvecklade vapen som kan "döda större delen av den amerikanska befolkningen". 

Två medlemmar från Electromagnetic Pulse, EMP, säger att attack från Kim Jong Un är "det största hotet" mot USA men att det inte "erkänns" av regeringen, skriver tidningen.

 

LÄS MER: Kim Jong-Uns hackare stal 650 miljoner i cyberattack