I november förra året valde den karibiska önationen Barbados att det var dags att klippa banden till det brittiska kungahuset och göra sig av med drottning Elizabeth som statschef.
Sedan dess har det blivit känt att allt fler karibiska stater inom det brittiska samväldet är intresserade av att gå i Barbados fotspår.
Den senaste veckan har prins William och hertiginnan Kate befunnit sig på en kunglig Karibienturné för att fira drottning Elizabeths 70-års jubileum som regent. Men prinsparets turné har blivit en omstridd historia som synliggjort det minskade stödet för monarkin i Karibien.
Under resans gång har det anordnats protester, och det jamaicanska folket har krävt kompensation för slaveri och kränkning mot mänskliga rättigheter – ett skadestånd som skulle kunna hamna på cirka 90 miljarder kronor enligt ett förslag från statsrådet Mike Henry.

Jamaica kommer att påbörja processen för att avsätta drottningen så fort prinsparet avslutat sin turné i Karibien, enligt uppgifter till Daily Mail.
Politiska källor uppger att landet vill att avsättningen ska vara slutförd senast den 6 augusti – 60 år sedan Jamaica blev självständigt, fortsatt med drottning Elizabeth som regent.
Höll tal på sista turnédagen
Under ett avslutande tal för turnén uttryckte prins William sitt stöd och sin förståelse för att förhållandet mellan de tre karibiska staterna och den brittiska kronan förändrats, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
– Nästa år vet jag att ni alla ser fram emot att fira 50 år av självständighet, eran gyllene årsdag, sa han under sitt tal i Bahamas huvudstad Nassau.
– Med Jamaica som firar 60 år av självständighet det här året, och Belize som firade 40 år av självständighet förra året, vill jag säga detta: Vi stöttar med stolthet och respekt era beslut om framtiden. Förhållanden utvecklas. Vänskaper består.
Talet är en indikation på att det brittiska kungahuset skulle stötta de tre nationerna om de väljer att avsätta drottning Elizabeth II som statschef i linje med Barbados beslut förra hösten.