Vilka tar plats i Magdalena Anderssons regering?

UR ARKIVET. Magdalena Andersson föreslogs som ny partiledare för Socialdemokraterna i slutet av september, hon fick frågan och tackade ja. Socialdemokraterna håller partikongressen 3-7 november.
Expressens politikredaktion gör podden Politikrummet. Från vänster: Filippa Rogvall, Viktor Barth-Kron, Helena Gissén och Tomas Nordenskiöld. Nytt avsnitt varje tisdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ROBIN EK / TT / TT NYHETSBYRÅN

Hur ser Magdalena Anderssons första regering ut? Och kanske framför allt: vem tar över rollen som finansminister?

Det är huvudfrågorna i nya avsnittet av Expressens podd Politikrummet.

Socialdemokraternas partistämma stundar och står i fokus i veckans avsnitt av Expressens podd Politikrummet, den här veckan med Viktor Barth-Kron, Tomas Nordenskiöld och Filippa Rogvall. Och blickarna både inom och utanför Socialdemokraterna är förstås på Magdalena Andersson som förväntas ta över som partiordförande från den avgående Stefan Löfven.

– Det pågår framför allt konkreta förberedelser för en kommande regeringsbildning. Och det är ganska nervöst inom Socialdemokraterna nu. Vem ska få vad? Vilka blir kvar? Och mitt i allt det här är Magdalena Andersson mycket entusiastisk, säger Tomas Nordenskiöld i avsnittet.

Filippa Rogvall har jobbat med en dokumentär om just Magdalena Andersson, som snart dyker upp här hos Expressen.

– Det märktes i arbetet med dokumentären att många har höga förväntningar på Magdalena, förklarar hon.

Många pratar kanske framför allt om vem som ska ta över Magdalena Anderssons post som finansminister. Vilka namn är aktuella? Hör mer om det i avsnittet som heter ”Vad ska de göra med Morgan Johansson?”. 

Politikrummet finns i alla kanaler där poddar vanligtvis publiceras. 

Statsvetaren om Magdalena Andersson som partiledare i S

Socialdemokraterna föreslår Magdalena Andersson som ny partiledare. Dessa är hennes styrkor och svagheter enligt statsvetaren Jenny Madestam

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.