Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vilda bilbråket – mitt i centrala Stockholm

Foto: Google maps

Ett bråk mellan två bilister urartade på tisdagen.

Ett däck punkterades med kniv och de båda förarna ska ha hotat varandra.

När den ene föraren ställde sig framför den andres bil körde denne i väg med honom på motorhuven i ett 100-tal meter.

På tisdagseftermiddagen började två bilister en i 40-årsåldern och en i 60-årsåldern, bråka med varandra på Södermalm i Stockholm. Exakt varför de hamnade i konflikt är oklart.

– Vi tror att det är någon form av uppträdande i trafiken som har startade det, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Bråket, som började på Ringvägen, eskalerade kraftigt. Båda förarna ska ha hotat varandra. Sedan ska en av dem tagit fram en kniv och stuckit den i däcket på den andres bil.

– Sen ställde den som hade knivskurit däcket framför bilen. Då valde föraren att köra i väg och den andre hamnade på motorhuven, säger Ola Österling.

Körde i ett 100-tal meter

Han fortsätter.

– De har kört under ett 100-tal meter. 

Färden tog slut på Rosenlundsgatan, inte långt från Södermalms polisstation. Där fortsatte de båda männen att bråka med varandra tills polis kom till platsen.

Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot, försök till grov misshandel och skadegörelse. Bilföraren som körde med den andre på motorhuven har gripits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.